CFS 2 Help

Crimson Skies, Microsoft Flight Simulator... or another of your choice!
MPIOwl
Posts: 4
Joined: Thu Feb 05, 2009 9:46 am

CFS 2 Help

Postby MPIOwl » Fri Feb 06, 2009 8:35 am

Hi just found this looks nice but cant seem to get a cfs2 game to work it will launch fine but people are not getting in the lobby getting error (problem getting DP2 Interface} any help would be great we have a few people that would like to play tks.

MPIOwl
Posts: 4
Joined: Thu Feb 05, 2009 9:46 am

Re: CFS 2 Help

Postby MPIOwl » Fri Feb 06, 2009 8:51 pm

ok got it to launch with people worked great!!!! the problem is with the NAT Router if anybody knows about this any input would help. Tks S~ lets play some cfs2 http://www.mpisquadron.com

MPIWentBallistic
Posts: 5
Joined: Fri Feb 06, 2009 10:05 am

Re: CFS 2 Help

Postby MPIWentBallistic » Sat Feb 07, 2009 12:36 am

Thanks to whoever made this softare.
Cfs2 and Mechwarrior here I come.
MPI_Went

Perigren
Posts: 48
Joined: Mon Feb 02, 2009 12:18 am

Re: CFS 2 Help

Postby Perigren » Sat Feb 07, 2009 3:51 am

with routers you need to forward your ports,the games read me should have a list of which ones. if you cannot figure that out,try the dmz feature.it is less secure but works well.

CanEh
Site Admin
Posts: 265
Joined: Fri Jan 09, 2009 3:51 am

Re: CFS 2 Help

Postby CanEh » Sat Feb 07, 2009 4:47 am

Back in the good old Zone days, there was a fella who did all kinds of technical support. Lucky for you, he is still around, and he even has ALL of that old information available!

http://mcse.mvps.org/PortRoute.html will take you to the port stuff... and of course the main website section is http://mcse.mvps.org

Thanks for allowing the links to be posted here, Jimmy!! (aka +NibblesNbits from the zone)

MPIOwl
Posts: 4
Joined: Thu Feb 05, 2009 9:46 am

Re: CFS 2 Ports to open

Postby MPIOwl » Tue Feb 10, 2009 12:05 am

i did not find it at that site but I found it here http://www.thecfs2flightdeck.comif anybody wants to play CFS 2 with a router you will need to open these ports in your router to play or host.

start and ending numbers

TCP Ports: 443 > 443; 6667 > 6667; 2300 > 2400; 28800 > 29100; 47624 > 47624...

UDP Ports: 2300 > 2400.

scruff
Posts: 1
Joined: Thu Feb 12, 2009 11:04 pm

Re: CFS 2 Help

Postby scruff » Mon Feb 16, 2009 10:30 pm

hi guys.being new to this game,and pc' in general,im havig trouble getting in to a multiplayer game.how do i open ports?i added some but no good.any and all help appreciated.

4way

Re: CFS 2 Help

Postby 4way » Wed Feb 18, 2009 12:11 pm

ok im registered.now what,oh,let me install game again first.i hope this catches on.i still cant believe they took it off the zone.
4way aka mpi scout

Skuggi
Posts: 2
Joined: Thu Feb 12, 2009 5:44 am

Re: CFS 2 Help

Postby Skuggi » Wed Feb 25, 2009 5:33 am

Hi.

I am flying on Reverb. every day.
After a lot of trial and error with Reverb- CFS2 and Router problems
i can say for sure, that if you are getting a "problem getting DP2 Interface" message,
a port or ports are not open. Simple as that.

Only other time you can get that error message (even if all ports are open), is if
the host disconnects from room while you are loading into his game.
CFS2 will not always pass the hosting to the player connecting.
Applies when only the host is in the game and player connects the same time he leaves.

Problem getting DP2 Interface.. is not a windows or cfs2 problem.
Simply means that the game is not getting through the ports required to
connect to another IP.
Hope this helps.

cya on Reverb

TinTin57
Posts: 1
Joined: Wed Feb 25, 2009 4:07 pm

Re: CFS 2 Help

Postby TinTin57 » Wed Mar 18, 2009 6:58 pm

Hi, we get the same errors on launch. We can all get into the lobby itself fine but just on launching we get the intro screen for quite a while and then the interface message. Checked and double checked the port forwarding but getting nowhere fast. Any ideas?


Return to “Combat Flight Sims and other flying type games”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest