MechWarrior 4 Mercs

Lobby client downloads, Gaming patch files for video cards and/or nocd files
LaocheXe
Posts: 18
Joined: Sat Mar 24, 2012 1:43 am

MechWarrior 4 Mercs

Postby LaocheXe » Sat Mar 24, 2012 1:56 am

Soe MW4 has the free release, How ever I don't really know if DBS supports it, Also GameRanger does in some what (You have to use the look for the directory - You also have to rename the directory because it is to long.)

I am willing to help with getting a MW4 Mercs MekPak version lobby set up right

CanEh
Site Admin
Posts: 265
Joined: Fri Jan 09, 2009 3:51 am

Re: MechWarrior 4 Mercs

Postby CanEh » Sat Mar 24, 2012 5:04 pm

This Mech 4 "free" release... was a joke. The code was given so that people would have a place to play at and fix some bugs... not a place where you are locked into. I've heard horror stories with the issues, and the way the community has been treated. I went as far as actually trying to install their package and it was nothing but errors, nothing but constant security alerts and virus warnings, and I never could get it to install.

Their code has been bastardized, and I doubt if it would run here in "their" form. ... I do understand GameRanger has been able to get it to work but it doesn't run well either.

LaocheXe
Posts: 18
Joined: Sat Mar 24, 2012 1:43 am

Re: MechWarrior 4 Mercs

Postby LaocheXe » Sat Mar 24, 2012 11:28 pm

Doesn't run well either?
Viruses?
Community treated? - Well MekTek does lack when it comes to people skills.
----------------------------

Unless you don't know what you are doing then yes you would run into error's and all of that however it could be as simple as getting some codec up to net frame work. As for GameRanger - False it does run well, hell have a full team says it is better than the in game browser when it comes to lag...

I know a few anti-virus software has been blocking and unblocking the free release and then block it again..... (Norton, AVG, McFee) I use MSE (Microsoft Security E) and it has no problem with the game.

I am running a 64 bit Windows 7, I have issues with my video card when it comes to MW4 because it is old - A few setting changes in my Nvidia Control Panel and the game runs smooth.

I am willing to help you to get it to work on your computer.

As to GameRanger - They did'nt do anything but add an option in your settings to locate the game. They did not upgrade the software for it. One problem did accure is when you look for the mercs directory (by default it is C:\Program Files (x86)\mektek.net\Mechwarrior Mercenaries - mekpak) Or something on the line like that. One person said to copy it and move it into the Microsoft Games folder and rename it. All I did was rename it to (C:\Program Files (x86)\mektek.net\Mechwarrior Mercenaries) and it works just like that.

So CanEh would you like my help?

CanEh
Site Admin
Posts: 265
Joined: Fri Jan 09, 2009 3:51 am

Re: MechWarrior 4 Mercs

Postby CanEh » Sun Mar 25, 2012 4:42 am

I don't know what the Mech community did with Mercs, my experience in trying to install it was a nightmare, and I never went back to try again. .. We have a Mech 4 lobby open here, and the settings I have for them are as follows... I'm not sure what "their" version side is...

Mech 4 - GUID of 41FD0FA2-2942-4DC4-B4C5-73D2C55F4C94 and an exe of mw4mercs.exe

MechVen - GUID of D5FF7895-8113-479F-BBD5-D395E551D0A8 and an exe of mw4.exe

No idea of what your version uses, but if it is one of those two, you can test out things within the existing lobbies. If it is different, then I would need to know the GUID and EXE name, and I can create a new lobby, or modify the existing one to match, so you can test.

Not sure what else specifically I can do, since I don't have the game (and I've honestly never played any of the Mech series)

LaocheXe
Posts: 18
Joined: Sat Mar 24, 2012 1:43 am

Re: MechWarrior 4 Mercs

Postby LaocheXe » Tue Mar 27, 2012 7:08 pm

Here is a question, what path does it look for? (As in the lobby lunching the game from)

CanEh
Site Admin
Posts: 265
Joined: Fri Jan 09, 2009 3:51 am

Re: MechWarrior 4 Mercs

Postby CanEh » Tue Mar 27, 2012 9:43 pm

As we discussed in the lobby, the path for the game isn't the issue. As we just found out, the MekTek folks have stripped out the direct play registry side of things, in an attempt to force people to use their system. Personally, I don't think this was supposed to be the intention when they were granted rights to the source code but...

I think they bastardized it, so they could lock people in. But what do I know.

Perigren
Posts: 48
Joined: Mon Feb 02, 2009 12:18 am

Re: MechWarrior 4 Mercs

Postby Perigren » Wed Mar 28, 2012 9:05 pm

MW4:Mercs 3.02b worked with DBS, Have not tried it since it went MTX only.

LaocheXe
Posts: 18
Joined: Sat Mar 24, 2012 1:43 am

Re: MechWarrior 4 Mercs

Postby LaocheXe » Thu Mar 29, 2012 5:17 pm

Getting nothing from MekTek atm, I would suggest talking to the GameRanger guy, He might have the command line

CanEh
Site Admin
Posts: 265
Joined: Fri Jan 09, 2009 3:51 am

Re: MechWarrior 4 Mercs

Postby CanEh » Fri Mar 30, 2012 10:43 pm

Good luck with that. Scott is a nice guy and all, but he refuses to share an information. He makes his living from running that site, and won't tell any secrets.

LaocheXe
Posts: 18
Joined: Sat Mar 24, 2012 1:43 am

Re: MechWarrior 4 Mercs

Postby LaocheXe » Sat Apr 28, 2012 8:05 pm

Idk, could always ask him, not like your asking him for the code, just ask to him how he has it working, Plus GR has more games hosting then DBS - There is hardly any MechWarrior action happening.


Return to “Support Downloads”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests